Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kommentek

Meg akarják szüntetni a Kál-Kápolna - Kisújszállás vasútvonalat?

2007.11.10. 13:36 | BeeBoy | 7 komment

Címkék: info

Tegnap mikor hazajöttem a vonattal és leszálltam róla, meglepő hírt tudatott velem édesanyám. Azt mondta, hogy szerdán tüntetni volt a vasútért mert be akarják zárni a Kál-Kápolna - Kisújszállás szárnyvonalat. Mélységesen felháborodtam. Nekem ez az egyetlen járható út ahhoz, hogy én Győrből hazajussak. Kétféleképp tudok eljönni Pestről, ha a Keletiből jövök akkor Kál-Kápolna felé kell jönnöm és ugyebár Kál-Kápolnán át kell szállnom a kispirosra. Úgy úgy jutok el ide Kunhegyesre. Vagy ha a Nyugatiból jövök akkor pedig Kisújszálláson kell átszállnom. Ha megszüntetik ezt a szárnyvonalat akkor:
1. Csak Kisújszállás felől tudok hazajönni, így nő az utazásra fordított időm.
2. A buszjáratokon tömegnyomor lesz péntekenként és vasárnaponként amikor a kollégisták jönnek és mennek.
3. Azoknak az embereknek akik vonattal járnak dolgozni nehezebb lesz a munkahelyre való eljutás.
és folytathatnám.
Drága miniszterúr és mindazok akik ezt kitalálták. Hazafognak hozni minket kocsival? És vissza is visznek oda ahonnan már járnak a vonatok? Vagy hogy lesz? Gyalogoljunk haza ha késik a vonat és a busz nem várja be? Vagy aludjunk ott ahol tudunk és majd reggel jönnünk haza?
Ezen a vonalon nem 1 ember utazik egész nap.

A bejegyzés trackback címe:

https://fitz.blog.hu/api/trackback/id/tr10224393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ty. 2007.11.10. 20:45:01

"Lehet tüntetni - megunják és hazamennek"
Ha esetleg megmarad 38-ból 2 vonal, ez a gyér kis tüntetősdi is abbamarad, vasutasok, meg mindenki hazamegy, oszt kész

BeeBoy · http://footstepsinthezoo.tvn.hu 2007.11.10. 22:26:35

Én nem megyek haza. Már csak azért sem mert nem lesz mivel hazajönnöm!

cuno 2007.11.11. 09:51:05

Én mondjuk szívesen venném, ha a vonat nem csak az állomásig hanem egyenes haza is hozna, igény is lenne rá, mert a feri meg a józsi is itt szállna akkor le.
Akkor mennék is tünteti, mert milyen dolog már, kilométereket kell bicajoznom minden nap az állomásra.

d.t. · http://donakvarium.hu 2007.11.12. 13:06:12

Ha nem 1 ember akkor mennyi?? Vajon annyi, ahány utas elég a fenntarthatóságához??
Vagy én meg a többi adófizető fizessük a vonal fenntartását?
Mondjuk azt megértem, hogy hétfőn/pénteken nagy lesz a nyomorgás, és jött jön(ne) képbe a mentesítő járat...csak valahogy ez elkerüli odafent az illetékesek figyelmét.

BeeBoy · http://footstepsinthezoo.tvn.hu 2007.11.12. 14:51:20

Nem álltam ki megszámolni, hogy hányan mennek egy nap a vonattal. Igaz, ez egy kicsit nehézkes lenne hétköznap innen Győrből.
Jaj, az adófizetők pénze. Hagyjuk már. Ezer más dolog van amit az adófizetők pénzéből csinálnak és nem működik, van nem jön össze. Amugy is ha jól tudom felajánlották az önkormányzatoknak azt, hogy ha tudják és akarják akkor üzemeltessék ők a vonalat.
Lehetne alternatívát is találni a ktgcsökkentésre, pl. reggel 6,8 délután 1 este 6,8 órakor jönnének a vonatok csak. Ez kb a járatszám fele vagy még annál is kevesebb.
Vasárnap meg péntekenként pedig duplakocsival jönnének.
De biztos lehetne más alternatív megoldást is keresni. A mentesítőjáratról meg annyit, hogy az úgy lesz mentesítőjárat ahogy én leszek pápa.

d.t. · http://www.donakvarium.shp.hu 2007.11.12. 16:07:43

Hmmm, de attól még a síneket karban kell tartani. A szerelvényleket is. A kiszolgáló személyzetet fizetni kell ugyebár....
Igen, sok dolog van amit az adófizetők pénzéből VESZTESÉGESEN finanszíroznak. Na ez az (többek közt) amiért itt tartunk.
Mondom mégegyszer...megértelek. De ha minden dologra legyintünk, akkor maradunk benne a szarban. Persze az ellopott, elsikkasztott pénzek is hiányoznak, de könyörgöm, az elpazarolt, veszteségesen működő ellátórendszerek fenntartása, "át nem alakítása" sokkal több veszteséget termel. Nem csak az ellopott milliárdok miatt tartunk itt, hanem az eltékozolt, nagyságrendekkel nagyobb összegek miatt.
Probléma ott van, hogy a megszűntetés után, az általad vázolt problémákra nem születik megoldás.
süti beállítások módosítása