Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kommentek

Egy rég elfeledett vicces történet

2007.04.25. 18:34 | BeeBoy | Szólj hozzá!

Címkék: történetek sztorik

Egyszer régen amikor még én 2. osztályos szakközépiskolás tanuló voltam, akkor egyszer egy fordított napon hallottam ezt a kis "történetet". Azért tudom ezt most így leírni, hogy mi is a sztori mivel meg van az az évi teljes fordított nap hanganyaga. Szóval, a műsorok között szerepelt egy "Tanári heti hetes" című műsor amelyben volt a következő rész hallható. Egy lovas oktatást mutattak be a Tanári heti hetesben.
Íme a monológ:

"Szóval maguk azok, és mind lovagolni szeretne? Na majd teszünk lura. Maguk egy órányi lovaglásért befizettek fejenként 12 000 forintot. A ló az ingyen csinálja, de ahogy magukat elnézem még így is ő jár rosszabbul. Na kezdjünk már mer' lejár a ló szavatossága.
Lovat láttak már? Igen? Miről ismerték fel? Hogy röfögött? Nem. Az vagy nem ló volt, vagy amikor meglátta magukat attól félrebeszélt. Na jó mutatok egyet. Ott! Ő az aki alul van. Bocsánat alul volt.
Tehát a lóról röviden. Mint látják két vége van. Egy kis zenei hallással könnyen meglehet őket különböztetni. Mint halják elől büfög, hátul pedig... Szóval hátul van a farka. Ott elöl megy be a száján a lóhere. Nem! Nem homoszexuális! A szeme a fej elülső részén van, ezért előre jobban lát. Amely mindenfelé egyformán lát az a vak ló. Vigyázzanak az a két hegyes a fején nem irányjelző, hanem a füle. Ez egyrészt arra való, hogy halja amit mondok neki, másrészt, hogy veszély esetén maguknak legyen mibe kapaszkodni. Bár ez akkor már magukon úgyse sokat segít. Négy lába van és mind a négyen patát hord. Igen ebben különbözik az asztaltól. Mi mind a négyre patkót szereltünk. Ez azért kell hogyha valakit netalán megrúgna, az ne tudjon utánna reklamálni. Igen. A hátán az a valami a nyereg. Jól van kisokos tudom, őseink az alatt puhították a húst. Azt hiszen nemsoká maga a saját alfelén fogja tapasztalni, hogy mi itt a felette lévőt szoktuk puhítani. Na most. Ha láttak olyan nyerget ami alól csak a fej és a farok látszott ki, az nem ló volt hanem teknősbéka.
Na kérem az első jelentkezőt. Ne haragudjon már, hogy megkérdezem, de tényleg így áll a lába? Hogy gondolja, hogy közé fér a ló? Szerintem, ha a kedves nagymamája is így szorította volna össze a térdét, akkor maga most nem lenne itt. Na üljön fel. Nem elől, mert ott harap. Nem is hátul mert úgy rúgni fog. Ugye megmondtam. Jobbra abba a kis épületben van az orvos. Vigyék oda. Ki a következő? Ha adhatok egy jó tanácsot oldalról próbákozzon. Na mégegyszer, na mégegyszer. Na most pihenjen egy kicsit míg én kiröhögöm magam. Segítsenek már neki emeljék a lábát! Ne a lóét!! Úgy. Hát illetve ennyire talán nem kellett volna. Most ha maga rugdossa ki a társai fogait, akkor minek tartjuk a lovat?
Dugja be a lábát a kengyelbe. Ne annyira mert feltöri a térdét. Látja azt a szíjat? Az a fék, de mi csak kantárnak hívjuk. Ne rántsa meg erősen, mert elindul a ló! Így. Így nem lesz jó! Egyikük száljon le! Vagy maga, vagy a majré.
Miaz már? Fel is ült? Jó. Mit lát? A ló farát?! Mi? Tolatni akar? Na így végre jó. Figyeljen! Ha Azt mondom ügyetés, a ló lassan elindul. Ha azt mondom vágta, akkor hunyja le a szemét. Majd ha a ló visszafelé jön, akkor újra felszállhat, ha lesz még hozzá kedve.
Uram! Ha még egy-két ilyet pattan a nyeregbe, akkor azt hogy férfi két t-vel fogják írni. Igen a múlt idő jele. Csukja be a száját! Igen így. Most megállunk és kiköpheti amit a nyelvéből kiharapott. Hová megy? Ahogy elnézem a héten maga már nem kezd ülősztájkot!
Maga következik hölgyem. Ne remegjen már annyira, mert agyrászkódást kap a ló. Próbáljon meg a térdével erősen szorítani csak úgy mint kislány korában. Mi? Nem megy? Csak nem a szolgáltató iparban tetszik dolgozni? Hát induljunk! Igen. Ezt hívják kényszerleszállásnak. Nem mondtam, hogy talajmintát nem harapással kell venni? Ahogy elnézem elég alapos talajjavítást végzett. Na valaki vigye az orvoshoz a lovat, mert halálra röhögi magát.
Na mára készen is vagynk. Aztán, ha van kedvük jöjjenek máskor is.

Ezt a hanganyagot tartalmazó felvétel, és az előadás 2003. ápriliában készülz Kisújszálláson, a Móricz Zsigmond Gimáziumban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fitz.blog.hu/api/trackback/id/tr3763504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása