Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kommentek

Árváltozás a buszon!

2007.05.02. 20:40 | BeeBoy | Szólj hozzá!

Címkék: info

Félhavi és havi bérletjegy

A félhavi és havi bérletet bárki megválthatja. E bérletek a tulajdonost a tárgyidőszakon és a használatukhoz kiváltott igazolványán meghatározott viszonylaton belül korlátlan számú menettérti utazásra jogosítják.

A VOLÁN autóbuszjáratokon a félhavi bérlet a tárgyhónap 4-én 0 órától 20-án 24 óráig, vagy 19-én 0 órától a következő hónap 5-én 24 óráig, a havi bérletjegy pedig a tárgyhónap 1-jén 0 órától a következő hónap 5-én 24 óráig érvényes.

Félhavi bérletek ára és térítési összegei a havi bérlet árának és térítési összegeinek 50%-a.

A bérlet árának megállapítása a menetdíjakkal azonos módon történik, a díjtételek a 16,67 % ÁFA-t is tartalmazzák.

A VOLÁN autóbuszjáratokon a félhavi és havi bérlet csak az illetékes VOLÁN által érvényesített "Igazolvány"-nyal együtt érvényes utazásra. Az igazolvány kiváltásához 4 x 4 cm-es fényképet kell mellékelni és a személyi igazolványt kell bemutatni. Az igazolvány tartalmazza tulajdonosának arcképét, nevét, személyi igazolvány számát, az utazási viszonylatot, annak díjszabási km-távolságát.

Általános, 67,5 %-os kedvezményű havi és félhavi bérlet

Az általános, 67,5 %-os kedvezményű havi és félhavi bérlet használatára jogosultak:

  • a) az alap- és középfokú oktatási intézmények nappali és esti tagozatos tanulói, ha érvényes diákigazolvánnyal rendelkeznek, bármely utazási viszonylatban,

  • b) a felsőfokú oktatási intézmények nappali és esti tagozatos hallgatói a lakóhelyük (tartózkodási helyük) és az oktatási intézmény helye között.

A VOLÁN az utazási viszonylat bejegyzésére külön igazolást ad ki. A havi és félhavi bérlet csak a diákigazolvánnyal és az igazolással együtt érvényes.

A tankötelezettség felső határát még el nem ért életkorú tanulók diákigazolványát az oktatási intézmények külön nem érvényesítik, azok a kiállítástól számított 8 éven át, legfeljebb azonban a tankötelezettség felső határának eléréséig érvényesek. További külön érvényesítés nélkül a tankötelezettség felső határát elért tanulók diákigazolványa az azt követő október 31-ig érvényes. Ezt követően a közoktatási diákigazolvány érvényesítő matricával tanévenként kerül érvényesítésre. A tanévre vagy a tanév második felére érvényesített diákigazolvánnyal a kedvezmény a tanévet követő október 31-ig (az október havi bérlet érvénytartamának lejártáig), az első félévre érvényesített diákigazolvánnyal a tanévben március 31-ig (a március havi bérlet érvénytartamának lejártáig) vehető igénybe.

A VOLÁN autóbuszjáratokon az általános (67,5%-os) kedvezményű havi bérletjegye a naptári hónap első napjának 0.00 órájától a következő hónap 5. napjának 24.00 órájáig érvényes, és naponként korlátlan számú menettérti utazásra jogosít. Az első félhónapra kiadott bérletek tárgyhó 4-én 0.00 órától 20-án 24.00 óráig, a második félhónapra kiadottak 19-én 0.00 órától a következő hónap 5-én 24.00 óráig használhatók utazásra.

Kiemelt (90 %-os) kedvezményű havi és félhavi bérletek

A kiemelt, 90 %-os kedvezményű havi és félhavi bérlet használatára jogosult:

  • a) az alap- és középfokú oktatási intézmények nappali és esti tagozatos tanulói, ha érvényes diákigazolvánnyal rendelkeznek, a lakóhelyük (tartózkodási helyük) és az oktatási intézmény helye között,

  • b) 6 éven felüli óvodások a lakóhelyük (tartózkodási helyük) és az óvoda székhelye között,

  • c) az a vak személy, aki külön jogszabályban meghatározott vakok személyi járadékában részesül, az erről szóló igazolás alapján, vagy ha a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érvényes tagsági igazolványával rendelkezik,

  • d) az a hallássérült személy, aki a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének érvényes arcképes igazolványával rendelkezik,

  • e) aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül, az ezt bizonyító okirat alapján,

  • f) aki az 1998. évi XXVI. törvény alapján fogyatékossági támogatásban részesül, a Magyar Államkincstár területi szervének erre vonatkozó igazolása (határozata) alapján.

A VOLÁN az utazási viszonylat bejegyzésére külön igazolást ad ki. A havi és félhavi bérlet csak az igazolással (óvodások esetében pedig a "Tanulók igazolványa"-val), továbbá tanulók esetében ezen felül a diákigazolvánnyal együtt érvényes.

A kiemelt (90 %-os) kedvezményű bérletek használatára egyebekben a 3. pontban foglaltak érvényesek azzal az eltéréssel, hogy az alap- és középfokú oktatási intézmények nappali és esti tagozatos tanulói a szeptember hónapra érvényesített bérletet már augusztus 27-én 0.00 órától használhatják.

Bérletár változás: (Érvényes 2007. május 1-től):


 

Forrás: volan.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fitz.blog.hu/api/trackback/id/tr2666431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása